Chip

De identificatie en registratie van uw hond en/of kat is belangrijk omdat hiermee uw vermiste dier teruggevonden kan worden. Tegenwoordig is het mogelijk om dieren door middel van een zogenaamde “chip”, te voorzien van een unieke code. Nadat deze chip door middel van een eenvoudige onderhuidse enting is ingebracht, moet deze code met de gegevens van uzelf en het dier aangemeld worden bij een databank.
Wanneer uw dier gevonden wordt, kan men door middel van een speciale lezer de code van de chip aflezen en via de databanken nazoeken wie de eigenaar van het dier is.

De chip is per april 2013 verplicht gesteld voor alle geboren pups, binnen 7 weken na geboorte .


Verzekeren
(chip is verplicht voor verzekerde dieren)

Als uw huisdier ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval wilt uw de beste medische zorg. Gelukkig is tegenwoordig bijna iedere ziekte of aandoening te behandelen. Hierdoor leven onze huisdieren langer en beleven we meer plezier met ze.

Veel operaties en behandelingen zijn echter complex en de kosten kunnen flink oplopen. Een rekening van honderden of zelfs duizenden euro’s is tegenwoordig geen uitzondering meer. Laat uw dier verzekeren en voorkom zo financiële tegenvallers! Een geruststellende gedachte.

Net zo als wij zelf verzekerd zijn tegen ziektekosten, is het een uitkomst als (een groot deel van) de kosten van een behandeling voor uw huisdier wordt vergoed.

Er bestaan meerdere aanbieders van een dierverzekering. Wij kunnen u hierover informeren.