Elke pup of kitten is besmet met wormen. Ze worden al in de baarmoeder besmet of via de moedermelk. Ook de volwassen hond en kat (her-)besmetten zich vaak met wormen.
Ook katten die nooit buiten komen kunnen besmet worden door eitjes die aan kleding en schoenen meegebracht worden en via vlooien kunnen ze besmet worden met lintworm.

Omdat de bij uw huisdier aanwezige wormen niet ongevaarlijk zijn voor de mens, en dan vooral voor kinderen en ouderen, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te bestrijden.
Wij adviseren om uw hond / kat tot een leeftijd van 3 maanden om de twee weken te ontwormen. Daarna moet om de drie maanden een wormkuur gegeven worden.

Er zijn verschillende ontwormingsprodukten verkrijgbaar, overleg met uw dierenarts wat voor uw dier het beste is.

Vooral het ontwormen van katten kan soms een hele onderneming zijn. Zijn honden vaak nog te “foppen” door de pil in iets lekkers te verstoppen bij katten werkt dit meestal niet. Is het ontwormen altijd een gevecht en lukt het zelfs met de pillenschieter niet om de ontwormingstablet binnen te krijgen, dan is er nu een makkelijke oplossing.

Sinds kort is er vergelijkbaar met de vlooienpipetjes ook een ontwormingsmiddel in pipet vorm verkrijgbaar. Op deze manier is zelfs de moeilijkste kat stressvrij te ontwormen.

Naast het ontwormen is vlooienbestrijding ook erg belangrijk. De vlo kan besmet zijn met larven van de lintworm. Door opname van vlooien kan uw hond of kat dus besmet worden met de lintworm. Daarnaast reageren veel dieren allergisch op het speeksel van de vlo waardoor huidproblemen kunnen ontstaan.