Voor de opname:
U kunt uw dier tussen 08.00 en 09.00 uur brengen (een afwijkend tijdstip op afspraak).
Wanneer uw huisdier een ingreep onder narcose moet ondergaan, mag uw dier 12 uur ervoor niet eten (het dier mag wel drinken). Konijnen en knaagdieren mogen gewoon blijven eten !
Voor honden geldt dat ze het beste even uitgelaten kunnen worden voordat ze gebracht worden.

Voorafgaand aan een narcose wordt de patiënt uitvoerig lichamelijk onderzocht en wordt eventueel een bloedonderzoek gedaan zodat voor een zo veilig mogelijke anesthesie kan worden gekozen.

Na de narcose:
Na de operatie krijgt uw dier rustig de kans om te ontwaken voordat hij / zij door u opgehaald kan worden. U wordt hierover gebeld. 
Het is normaal dat ook thuis het dier nog zal moeten herstellen afhankelijk van de ernst van de ingreep en de lengte van de narcose. U wordt over de nabehandeling uitvoerig geïnformeerd evenals over het toedienen van eventuele medicatie.
Heeft u toch nog vragen of mocht de toestand van het dier verslechteren, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.
Na ongeveer tien dagen kunt u de praktijk nog eens bezoeken voor een gratis controle en zo nodig het verwijderen van de hechtingen.

Ingeven van medicijnen
Bij gemakkelijke dieren kunnen de tabletten in zijn geheel achter op de tong gelegd worden waarna de bek dicht wordt gehouden en over de keel wordt gestreken om het slikken te bevorderen. Let op uitspugen.
Soms is het nodig om de tablet te verstoppen in een lekkernij of te verdelen door het eten. Zorg er wel voor dat u niet te veel eten klaarmaakt zodat alles wordt opgegeten.

U kunt hier een kijkje nemen achter de schermen bij een aantal operaties...